FesztiválszezON!
2018. június 06. írta: velocigiraffe

FesztiválszezON!

festivalseason.jpg

Fesztiválra fel!

Itt a nyár, ideje leporolni a fesztivál-felszerelést, jöhet a feltöltődés, kikapcsolódás, felszabadulás időszaka. A kisebb-nagyobb kulturális- és zenei fesztiválok hosszú sorából válogathatunk ízlésünk, szabadidőnk és pénztárcánk függvényében.  Bár arculatában, szellemiségében a hazai fesztiválkínálat igen különböző, néhány közös vonás mégis felfedezhető a rendezvényre ellátogató fesztiválozók tapasztalatait illetően:

Ahhoz, hogy a buli igazán jól sikerüljön érdemes néhány dologra odafigyelni.

1. Szerezd meg időben a jegyeket!

Talán a legkönnyebb feladat, hogy kiválasszuk a hangulatában hozzánk leginkább illő fesztiválhelyszínt, az is lehet, hogy évek óta van kedvencünk és régóta tervben van hova szeretnénk menni. A spontán elhatározás is beleférhet a nyárba, de érdemes időben eldönteni mit szeretnénk és elővételben megvásárolni a jegyeket. Így egyrészt  pénzt spórolhatunk, hiszen az elővételes jegyek olcsóbbak, másrészt vannak olyan kisebb fesztiválok, ahol könnyen elkelnek a jegyek és a helyszínen már nincs lehetőségünk megvásárolni azokat.

Ha netán lecsúsztál a kiszemelt eseményről és már nem tudsz jegyet venni, ne ess kétségbe! Közösségi oldalakon vannak hivatalos csoportok, ahol eredeti áron eladásra kínálják a jegyeiket akik valamilyen okból mégsem tudnak ott lenni. Akár az utolsó pillanatban is lehet szerencséd!

festival.jpg

                               Gyűjtés: Kovács Dávid / Soundcheck blog

2. Tervezd meg az utat!

Az odajutás és a hazajutás megtervezése mindig kulcskérdés, ha bulizni készülsz. Még indulás előtt gondolj rá hogy oldod meg a közlekedést. Ha netán autóval mész, nézz utána hol lehet ingyenesen parkolni a fesztivál ideje alatt. Ha utasként választod az autót, gondoljatok arra is, hogy a sofőrnek legyen ideje kipihenni magát mielőtt hazaindulnánk. Ha az utolsó nap a társaság még megnyomja a bulit, nem biztonságos délelőtt autóba ülni. Amennyiben a tömegközlekedést választod, jó ha előre kinyomtatod a menetrendet. A hazaútra is érvényes, hogy társaságban jobb a hangulat, főleg, ha éjszaka indulsz haza, ne menj egyedül!

3. Gondosan állítsd össze a felszerelésedet!

Ha több napra mész, érdemes listát készíteni és a pakolásnál csekkolj, hogy semmi ne maradjon otthon. Egy kis tervezés garancia lehet arra, hogy a fesztivál idő alatt semmi ne hiányozzon.

fotojet_82.jpg

4. Ismerd meg a fesztiválhelyszínt!

Az érkezést, sátorverést követően elő a fesztiváltérképpel és lehetőleg még világosban fedezd fel a helyszínt, hogy később jobban tudj tájékozódni. A biztonság kedvéért érdemes megjegyezni, a helyi egészségügyi személyzet elérhetőségét, illetve, hogy hol vannak chill-out helyek, ahol meg lehet pihenni, vagy merre találod a Party-Aid szolgáltatást. Innentől pedig indulhat a kaland!

5. Figyelj magadra!

Ahhoz, hogy a fesztiválszabadságot igazán jól megélhesd fontos, hogy figyelj oda fizikai szükségleteidre. Néhány tipp a biztonságos szórakozás jegyében segíthet, hogy végig jól érezd magad, és feltöltődve kellemes érzésekkel térj haza a fesztiválhangulatból. Ha nem figyelsz magadra könnyen lehet hogy lehangoltság, kimerültség lesz úrrá rajtad.
fotojet_81.jpg

6. Látogass meg egy Party Aid sátrat!

Ha szeretnél többet tudni a biztonságos szórakozás témájáról, esetleg Neked, vagy a környezetedben valakinek szüksége van egy kis pihenőre esetleg beszélgetésre a fesztivál pörgés közepette  keress fel egy Party Aid/Party service sátrat. A legtöbb fesztiválon működik ilyen szolgáltatás, melynek egyik célja, hogy információt adjon a biztonságos szórakozással, ártalomcsökkentéssel, vagy a szenvedélybetegség kialakulásával kapcsolatban, illetve segítséget nyújtson krízishelyzetek esetén. Itt általában vitaminokhoz, vízhez, vagy akár óvszerhez is ingyen hozzájuthatsz.

Ilyen Party Aid szolgáltatást végez például az INDIT KÖZALAPÍTVÁNY BULISEGÉLY SZOLGÁLATA, találkozhatsz velük, a Rockmaraton, PEN ,Fishing On Orfű, BASS Camp,  O.Z.O.R.A. Fesztiválokon és más ifjúsági rendezvényeken, szórakozóhelyeken.

 

Jó szórakozást!

süti beállítások módosítása